Стравот и фрустрацијата владеат во градот Ајдахо каде што четворица студенти беа пронајдени мртви

Regiana Adela
0

Некои нервозни студенти велат дека ја менуваат својата рутина, додека други бараат повеќе детали за истрагата за четирикратното убиство недалеку од кампусот.

Во овој колеџ град во жалост за четворица студенти убиени во четирикратно убиство, стравот и фрустрацијата тешко се пропуштаат.

Студентите од Универзитетот во Ајдахо во вторникот рекоа дека се преплашени бидејќи виновникот за нападот недалеку од кампусот сè уште не бил фатен и фрустрирани поради, како што сметаа, премалите информации за убиствата од официјални лица.

Полицијата соопшти дека четворицата биле убиени во изолиран, насочен напад и дека нема непосредна закана за заедницата на слобода.

Градоначалникот на Москва, Арт Бетге, шпекулираше дека смртните случаи може да се поврзани со имотен криминал „погрешен“ или „злосторство од страст“, ​​но без осомничен или без да се знае дали нешто недостасува од домот, мотивот останува неостварлив.

На распространетиот кампус од црвени тули во Москва, источно од линијата Вашингтон, една студентка рече дека ги менува своите рутини - нема повеќе ноќни прошетки низ универзитетот - и развива нови.

„Ја заклучувам вратата од мојата спална соба над вратата од мојот стан“, рече втора студентка Ајнсли Хипсак (20). „Не сум сигурна дека им верувам кога велат дека е безбедно“.

Во белешката испратена до студентите во понеделникот, претседателот на универзитетот Скот Грин рече дека полицискиот оддел не верува дека постои „тековен ризик“ за студентите. Часовите во водечкиот кампус на универзитетот беа откажани во понеделникот, но продолжија во вторник.

source link source link source link source link

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies