Режисерот на „Коски и се“ Лука Гвадањино за довербата во Тимоти Шаламе и Тејлор Расел

emalia
0

 Следниот филм на режисерот Лука Гвадањино, Коски и се, е адаптација на истоимениот бестселер на авторката Камил Де Анџелис. Приказната раскажува некаква одисеја низ конзервативната ера на Реган од доцните 80-ти. Како и со претходната адаптација на романот на режисерот, Call Me By Your Name, Bones and All ги истражува темите на припадноста и навигацијата на своето место во светот. Во него глумат Тејлор Расел и Тимоти Шаламе како Марен и Ли, соодветно, млади љубовници принудени да живеат на периферијата на општеството поради тоа што се родени со потреба да консумираат човечко месо.


Во своето интервју со Perri Nemiroff од Collider, Гвадањино ја опишува вредноста да им се верува на неговите изведувачи и да се биде отворен за она што тие го носат на секоја сцена, со акцент на две сцени во кои Шаламе и Расел го воодушевиле со својата работа. Режисерот, исто така, зборува за една од најпребирливите секвенци за снимање во неговиот претстоен долгометражен „Челинџерс“ со Зендаја во главната улога, како градинарството влијаело на неговото снимање и која хорор класика би сакал повторно да ја посети. Можете да го погледнете нашиот разговор со Гвадањино во видеото погоре или да го прочитате целосниот транскрипт подолу.
СУДАР: Ги слушав вашите прашања и одговори на Њујоршкиот филмски фестивал каде што ја нагласивте вредноста да не користите листа на снимки и како тоа ви дозволува да се изгубите во процесот и потоа да го најдете моментот на тој начин. Ме тераше да се прашувам, дали има некој посебен пример да го правиш тоа на Bones and All на што си особено горд? Сцена во која навистина мораше да се изгубиш за да го најдеш тоа што ти треба?


ЛУКА ГВАДАГНИНО: Сите сцени, би рекол. Не е дека сакам да се изгубам во смисла дека не знам што правам. [Тоа е] всушност [спротивното. Мислам дека се работи за тоа навистина да се собере вашата гледна точка на единственото место каде што треба да биде. Можете да го направите тоа само ако, пред сè, ја видите сцената како се случува, ако навистина ја оставите изведбата да дише. Откако ќе го направите тоа и некако ќе го доживеете тоа, тогаш можете да одлучите дека она што сте го виделе може да се види само од таа перспектива или од таа перспектива. Значи, на некој начин, сè е поврзано со вербата и довербата во убавината на изведбата.коски и сите Тимоти шаламет Тејлор Расел социјални карактеристики Слика преку МГМ

Дали има пример кога сте му верувале на вашиот ансамбл, тие направиле нешто толку надвор од левото поле што никогаш не сте можеле да го замислите тоа, и ве натера да помислите: „Тоа е сосема поинаку од она што првично го замислив, но тоа е одлично и мораме да одиме тој пат?


ГВАДАГНИНО: Не знам дали се работеше за тоа да бидам сосема поинаков од она што го замислував затоа што - мојот прв долгометражен филм го направив во 1998 година и морав да ја ставам во умот секоја слика што ја сакав, а потоа не успеав. Решив дека нема да го предвидам она што го сакам, но всушност се отворив за тоа што може да се случи. Откако го кажав тоа, би рекол дека има неколку моменти. Сите овие актери прават [неверојатна] работа, но Тејлор [Расел] и Тимоти [Шаламет] во Небраска наоѓаат начин Ли да и ги пренесе на Марен неговите прогонувани духови од неговото минато, или Марен и Сали разговараат за нивната природа, кои тие се на скалите во куќата на г-ѓа Хармон, тие секвенци беа навистина како, леле.Големо верувам дека Тејлор е еден од најдобрите актери на нејзината генерација.


ГВАДАГНИНО: Мислам дека е така.


Таа веќе направи прекрасни работи, но ќе продолжи да прави се повеќе и повеќе, па што е тоа за неа како главен во вашиот филм, но и како соработник и партнер што навистина сте возбудени за уште повеќе режисери таму? да се доживее со нејзиното движење напред?


ГВАДАГНИНО: Мислам дека Тејлор е вистинска режисерка која соработува на длабок начин и не се плаши да оди на места и да ја извади кревкоста, откривајќи ја сопствената кршливост. Тоа е нешто вредно за процесот на снимање филмови.


Секогаш кога ќе те видам како зборуваш за твојата работа и кога ќе видам некој друг да зборува за работа со тебе, во таа смисла, секогаш има навистина страсна смиреност во тоа, така што некако те замислувам како ветре од сцена до сцена без грижи во светот . Така, ме натера да се запрашам, дали има некоја посебна сцена во Bones and All that дури и вие ја заокруживте таа сцена на распоредот за снимање и си велите: „Тоа може да ме држи буден ноќе. Тоа е денот кога ќе ми ја скратат работата?“

ytsaeyg ytsaeyg ytsaeyg ytsaeyg ytsaeyg ytsaeyg ytsaeyg ytsaeyg ytsaeyg ytsaeyg ytsaeyg

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies