Огромен јаз во возраста се појави во анкетата на ААРП за вториот круг од изборите на Ворнок-Вокер

emalia
0

 Анкетата објавена во вторникот од AARP, интересна група за оние на возраст од 50 години и постари, покажа значителен јаз во возраста во преференциите на гласачите на вториот круг од изборите за Сенатот на Џорџија помеѓу актуелниот сенатор Рафаел Ворнок (Д) и поранешниот играч на НФЛ Хершел Вокер (Р. ).


Ворнок води со 24 процентни поени кај Вокер кај гласачите на возраст од 18 до 49 години, додека Вокер води со 9 поени кај гласачите на возраст од 50 или повеќе години, според анкетата на ААРП Џорџија. Двете групи се разликуваат по преференциите за вкупно 33 поени.Гласачите повеќе го поддржуваат Вокер колку се постари, според анкетата, која има маргина на грешка од 3,3 процентни поени кај испитаниците на возраст од 50 години и постари.


Зделки на Black Friday и Cyber ​​Monday од BestReviews:

25 задолжителни фитнес на продажба сега пред црниот петок

Цените се намалени на телевизорите токму сега пред да го избрише залихата на црниот петок

100+ најдобри зделки за ран црн петок што треба да ги искористите во моментов


Испитаниците на возраст од 65 или повеќе години го фаворизираат Вокер пред Ворнок за 13 поени, додека таа предност се намалува на 4 процентни поени кај оние на возраст од 50-64 години.


Црните гласачи на возраст од 50 и повеќе се разликуваат по предност од нивната возрасна група во целина, сепак, со тоа што Ворнок има предност од 83 поени пред Вокер меѓу таквите испитаници. Маргината на грешка за таа група беше 4,9 процентни поени.


Севкупно, Ворнок води во анкетата за сите возрасни групи со 4 процентни поени, и покрај тоа што гласачите на возраст од 50 години и постари сочинуваат повеќе од 60 проценти од веројатно вториот круг на гласачи.


„Гласачите во Грузија на возраст од 50 години и постари се критична демографска група за гласање за која и двајцата кандидати се натпреваруваат на вториот круг на изборите“, рече во изјавата директорката на државата ААРП Џорџија, Дебра Тајлер-Хортон.


„Жителите на Грузија сакаат нивните лидери да обезбедат решенија за инфлацијата и зголемените трошоци на живот, да ја зачуваат демократијата и да го заштитат нивното здравје и финансиска сигурност“, додаде Тајлер-Хортон.Кој добива најголема корист од најновите засилувачи за COVID?

Гувернерот на Алабама нареди преглед по последната неуспешна смртоносна инјекција

Таа продолжи: „Пораката е јасна, ако овие кандидати сакаат да го освојат местото во Сенатот на САД, треба да обрнат внимание на прашањата што се важни за Грузијците над 50“.


AARP откри дека 90 отсто од гласачите на возраст од 50 години и постари се рангирале себеси како „екстремно мотивирани“ да гласаат во вториот круг, кој ќе се одржи на 6 декември.


Анкетата беше спроведена помеѓу 11 ноември и 17 ноември, при што учествуваа 1.183 веројатни гласачи во Грузија, вклучително и 550 гласачи на возраст од 50 и повеќе години.

Godfather (2022) WATCH FULLMOVIE Charlie Brown Thanksgiving (2022) WATCH FULLMOVIE Sarkaru Vaari Paata (2022) WATCH FULLMOVIE Drishyam 2 (2022) WATCH FULLMOVIE Killing Mommy (2022) WATCH FULLMOVIE Black Adam (2022) WATCH FULLMOVIE Christmas With the Kranks (2022) WATCH FULLMOVIE Thank God (2022) WATCH FULLMOVIE Yeh jawaani hai deewani (2022) WATCH FULLMOVIE May December January (2022) WATCH FULLMOVIE Project Wolf Hunting (2022) WATCH FULLMOVIE Strange World (2022) WATCH FULLMOVIE Laruan (2022) WATCH FULLMOVIE Selina's Gold (2022) WATCH FULLMOVIE One Piece Film Red (2022) WATCH FULLMOVIE London Nahi Jaunga (2022) WATCH FULLMOVIE Pushpa (2022) WATCH FULLMOVIE Mrs Harris Goes To Paris (2022) WATCH FULLMOVIE Hridayam (2022) WATCH FULLMOVIE Turkey Drop (2022) WATCH FULLMOVIE Look At Me XXXTENTACION documentary (2022) WATCH FULLMOVIE Black Panther Wakanda Forever (2022) WATCH FULLMOVIE

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies