Членовите на училишниот одбор поддржани од „Мајки за слободата“ го отпуштаат надзорникот, ја забрануваат теоријата за критична трка

Regiana Adela
0

Училишниот одбор на округот Беркли, Јужна Каролина, направи неколку големи потези на првиот состанок по изборите. Поранешниот претседател на одборот рече дека тоа е „политички лов на вештерки“.


Во вторникот вечерта, Училишниот округ Беркли во Јужна Каролина се заколна во членовите на одборот кои беа избрани минатата недела, од кои шест беа поддржани од конзервативната активистичка група Мајки за слободата.


Во рок од два часа, училишниот одбор гласаше за отпуштање на првиот црн началник во областа, укинување на адвокатот на областа, забрана на критичката теорија на раса и формирање комисија која ќе одлучи дали одредени книги и материјали треба да бидат забранети во училиштата.


Покрај тоа, одборот гласаше да го замени столчето со Мек МекКвилин, локален адвокат и еден од членовите на одборот поддржан од „Мајки за слобода“.


Брзите потези во вторникот во округот Беркли, четврт по големина во државата, го покажаа влијанието на фокусот на „Мајки за слобода“ на изборот на конзервативни членови на училишниот одбор и поттикна галама кај некои членови на заедницата присутни.


„Мајки за слобода“ соопштија дека поддржале повеќе од 500 кандидати за училишни одбори низ целата земја оваа година, од кои 49 отсто победиле. Кандидатите на организацијата беа многу успешни во Флорида, но имаа мешани резултати во Арканзас, Калифорнија, Мичиген и други држави.


„Мајките за слободата“ ги прославија победите на шесте кандидати во округот Беркли како пример за превртување на училишната табла во корист на луѓето кои „ги ценат родителските права“. Четворица од кандидатите, вклучувајќи го и МекКвилин, беа актуелни претседатели, додека другите двајца беа нови во одборот; тие ветија поголема транспарентност на наставната програма и фискална одговорност и да стават крај на „разбудената агенда“.


Мајките за слобода ги прославија првите гласови на одборот на Фејсбук, објавувајќи во средата: „6 нови членови на одборот ја чистат куќата првата вечер на работа“.


На почетокот на состанокот, според видеото објавено од областа, одборот премина на извршна седница. Набргу откако се врати, Кети Литлтон, една од членовите поддржани од „Мајки за слобода“, се пресели да ја раскине Тифани Ричардсон, домашната советничка во областа, и да го задржи Брендон Гаскинс, адвокат кој беше заменик главен правен советник на поранешниот гувернер на Јужна Каролина. Марк Санфорд.


Неколку моменти подоцна, МекКвилин се преселил да го раскине Деон Џексон, кој беше назначен за надзорник минатата година, и да го замени со Ентони Диксон, кој работел во областа како администратор. Диксон ќе биде вториот црнец началник во областа, по Џексон.


Членовите на публиката здивнаа од отпуштањето на Џексон и Ричардсон и извикуваа во несогласување.


„Во ред, слушај“, ја скара Меквилин публиката. „Ќе бидеме со почит на оваа средба. Можеби не се согласувате со нашите гласови, но ве молам да бидете почит и смирени. Каков пример им давате на нашите деца, попречувајќи ваков состанок?“

source link

source link

source link

source link

source link

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies