Технологијата на вештачката интелигенција предвидува дека Бразил ќе го освои Светското првенство во 2022 година, дали е тоа можно?

Regiana Adela
0

Се разбира, не ни се непознати прогнозите за шампиони на секој голем турнир што се одржал. Различни извори, како што се зборовите на обожавателите, статистички податоци, анализа на стручњаци, до предвидувања за животни како Пол Октопод Октопод често го оживуваат пазарот на предвидувања.

Пред Светското првенство во 2022 година, група истражувачи се обидуваат да го предвидат победникот на Светското првенство во 2022 година користејќи вештачка интелигенција . Тогаш, како вештачката интелигенција може да го предвиди победникот на Светскиот куп во 2022 година? За да дознаете за ова, видете го следниот преглед.

ВИ се обидува да претстави предвидувања за победникот на Светското првенство во 2022 година

 

Со напредокот на технологијата, предвидувањето на победникот на Светското првенство не го прават само луѓето или животните. Во моментов, истражувачите пробуваат експеримент за предвидување на Светското првенство со помош на технологија наречена Вештачка интелигенција (Ai).

 

Вештачката интелигенција е симулација на човечка интелигенција во машина или робот кој е програмиран да размислува и имитира човечки постапки. Оваа технологија е извор на софистицирана моќ за човечки алатки во модерната ера.

Институт за вештачка интелигенција Дари Алан Тјуринг

 

Група истражувачи од Институтот Алан Тјуринг, Англија, создадоа софистициран модел на вештачка интелигенција за да го оживее Светското првенство во 2022. Истражувачката група ја користи вештачката интелигенција како експеримент за да го предвиди победникот на Светското првенство оваа година.

Тие тврдат дека резултатите од нивното истражување не се способни само да го предвидат победникот. Сепак, тие тврдат дека вештачката интелигенција може да ги предвиди резултатите од секој натпревар што ќе се случи на Светското првенство во 2022 година.

Како функционира вештачката интелигенција

 

Тогаш, како функционира оваа технологија? Истражувачите од Институтот Алан Тјуринг се обидуваат да соберат податоци кои ги содржат резултатите од секој натпревар одигран од секој учесник на Светското првенство во 2022 година од 1872 година.

Освен тоа, тие ги вклучија и официјалните податоци за рангирање од ФИФА во нивниот модел со вештачка интелигенција. Тие го прават тоа за да можат резултатите од предвидувањата што ги прават да бидат попрецизни.

gffj gffj gffj gffj gffj gffj gffj gffj

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies