Покемон ќе го заврши историското аниме на Еш Кечам во 2023 година

Regiana Adela
0

Има една стара изрека дека на сите добри работи мора да им дојде крајот и да се формираат вистински, тоа е случај со Pokemo n's Ash Ketchum и Pikachu, кои и двајцата треба да излезат од франшизата следната година за да го отворат патот за 9-та генерација на франшизата. аниме. Компанијата „Покемон“ ја откри запрепастувачката вест дека култното дуо на анимето ја завршува својата историска 25-годишна серија со 11 нови епизоди кои официјално ќе ја завршат приказната на Еш и Пикачу.

Веста доаѓа речиси еден месец откако Nintendo ги објави долгоочекуваните Pokemon Scarlet and Violet , титулата од деветтата генерација во серијата игри. На Твитер, официјалната рачка на Покемон објави дека новото аниме со два нови лика од регионот Палдеа, Лико и Рој ќе биде наслов на анимето што допрва треба да биде насловено. Како што стои, не сме сосема сигурни дали ова ново аниме навистина ќе биде канон за тековната серија, но шансите се дека ќе биде и тоа ја остава вратата широко отворена за Еш и Пикачу да се вратат надолу.

Со оглед на тоа што повеќедецениската потрага на Еш да стане шампион на турнири во Покемон ја достигна својата одисеја оваа година, сосема е природно креаторите на анимето да го завршат неговото патување бидејќи искрено, нема што друго да прави. Сепак, ова е голем шок бидејќи сите се навикнавме на тандемот на Еш и Пикачу.

Сега, дали оваа драстична промена во аниме серијата ќе ги донесе истите резултати или не, останува да се види, но слободно може да се каже дека ќе биде многу приспособено за фановите да се загреат за новите водечки ликови на Покемон . Тоа е крај на една ера сигурно.

Финалниот лак на Еш и Пикачу од 11 епизоди ќе биде премиерно прикажан овој јануари.

mfkl

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies