Нема игра без живот: која е трка број еден?

Regiana Adela
0

Има вкупно 16 чувствителни животни трки кои се дел од Ixseed во фантастичкото аниме No Game No Life . Десетте договори се однесуваат на овие рангирања кои се засноваат на нивниот магичен афинитет. Но, која трка е број еден во No Game No Life ? Колку е моќен највисокиот ранг, и кој е негов претставник?

Постојат две главни категории: Живот, кој се состои од првите 6 трки, и Суштества и живи нешта, кои ги покриваат преостанатите 10 трки.

Поделбата беше направена за да се објаснат небото и земјата. Ова значи дека оние кои се дел од Животот се помоќни од оние под Суштествата.

Олд Деус е највисоко рангирана трка. Тие се состојат од старите богови кои ги изгубиле своите титули и статуси по Големата војна. Тие решија да ги создадат сите раси освен Демонијата и Иманитетот за да ги вратат концептите и верувањата во врска со нивното постоење.

Она што е изненадувачки е дека тие беа оние кои ја започнаа Големата војна. Тие се бореа за титулата „Еден вистински Бог“ и ги натераа нивните креации да ги убијат другите богови.

Сепак, некои од нив ја загубија волјата да продолжат, а некои загинаа за време на војната. Тет победи во војната и стана единствениот вистински Бог.

Јаки и слаби страни на Стариот Деус

Како трка број еден, има многу очекувања за Old Deus. Мора да бидат супериорни во однос на другите трки и за да ја задржат титулата мора да имаат импресивни сили.

Сепак, нивното постоење и моќ во голема мера се потпираат на концептот или верувањата што тие ги претставуваат. Сè додека вербата во нив е силна, тие можат дополнително да ги подобрат своите силни страни.

Тие се исто така бесмртни и никогаш не би умреле од природни причини. Стариот Деус, исто така, може да добие различни форми и да има свое куклено тело.

Тие исто така можат да создадат цела раса со која можат да владеат и управуваат. Ова објаснува како тие можеа да ги создадат другите раси под Икссед.

ccsfd ccsfd ccsfd ccsfd ccsfd ccsfd ccsfd

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies