Дали Ранко умира во војната со слугинката Акиба?

Regiana Adela
0

Секоја епизода од Akiba Maid War прикажува слугинки кои се убиваат и пукаат едни со други. Анимето може да изгледа слатко и невино на прв поглед, но неговиот бизарен и мрачен приказ на кафулињата за слугинки ги држи гледачите на работ од нивните седишта. Во светлината на ова, дали Ранко умира во Акиба Маид Војна ?

Ранко Манен работи како слугинка во Ton Tokoton Maid Café. Таа е 36-годишна собарка која е специјализирана за огнено оружје и борба од рака.

За разлика од другите девојки во кафулето, Ранко дава се од себе да ги услужи муштериите, и покрај недостатокот на мое вибрации.

Што се случи со Ранко?

Сè започна кога Maid Teahouse сè уште беше отворена, а Мичијо беше менаџер. Ранко и Узуко склучија договор за сестринство во кафулето додека се зближија како слугинки во чајџилница.

Сепак, смртта на Мичијо придонесе за ненадеен крај на сестринството на Ранко и Узуко бидејќи тие почнаа да не се согласуваат за политиката на Маид чајџилницата.

Додека Ранко сака да продолжи со ненасилниот пристап на Мичијо кон другите кафулиња Акиба, Узуко е категорично против.

Ранко мораше да ги прекине врските со Узуко откако беше уапсена за смртта на Мичијо, иако таа немаше никаква врска со тоа.

Окачимачи, слугинката панда во кафулето „Тон Токотон Маид“, се покажа дека е сторителот.

Поминаа години, Ранко беше ослободен од затвор, а Узуко стана лидер на групата Ѕверови на Акиба (Земја на суштества).

Почнувајќи одново, Ранко се придружи на кафе Тон Токотон без да знае дека Окачимачи го убил нејзиниот поранешен менаџер.

Ранко формираше пријателства со другите девојки откако се приклучи на кафе Тон Токотон, особено Нагоми, која ја дели филозофијата на слугинката на Мичијо.

Ранко и Нагоми се зближиле откако отишле во казино, играле бејзбол и го прославиле нејзиниот роденден.

Меѓутоа, откако Нагоми победи на фестивалот за качување Мис Омое, нивните поврзани кафулиња почнаа да го таргетираат кафулето Тон Токотон, како што наредил Узуко.

Уште полошо, Узуко испрати писмо за одрекување до кафе Тон Токотон, оставајќи ги девојките сами да се грижат против сите други кафулиња во Акиба.

Како резултат на тоа, Ранко реши да стави крај на се за да го заштити кафето Тон Токотон, кое сега го сметаше за свој дом. Сепак, девојките, меѓу кои и Нагоми и менаџерот, не ја напуштија.

Ранко отиде кај Узуко со Нагоми да се извини и да најде заеднички јазик.

Додека Узуко првично сака да го уништи кафулето, таа на крајот се впушта во Нагоми и Ранко откако се присетува на своето време како слугинка во чајџилницата Маид со Ранко.

До крајот на епизодата 11, Узуко го прифати кафето Тон Токотон како подружница уште еднаш во замена за 10 пати повеќе пари за заштита.

phm phm phm phm phm

 

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies