Извршниот директор на агенцијата, Ли Сеунг Ги, осомничен за употреба на нелегални дроги

Regiana Adela
0

Неодамна, расправијата помеѓу Ли Сеунг Ги и извршниот директор на агенцијата Hook Entertainment, Квон Џин Јанг, стана жешка тема на разговор. Ли Сеунг Ги наводно никогаш не добил ниту денар како пејач од неговото деби во 2004 година. Освен тоа, познато е и дека Квон Џин Јанг му се заканувал на пејачот и го омаловажувал. 

Очигледно, освен овие проблеми, Квон Џин Јанг се сопна и на други контроверзии. Тој, наводно, бил фатен како ги прекршува прописите за употреба на дрога во Јужна Кореја.  

Извршниот директор на Hook Entertainment, агенцијата на Ли Сеунг Ги, беше обвинет за кршење на законите за употреба на дрога во Јужна Кореја

Според извештаите на SBS, Квон Џин Јанг, извршниот директор на Hook Entertainment, им наредил на своите вработени да купуваат дрога за него во последните две години. SBS цитираше внатрешен документ на HOOK Entertainment во кој се наведува дека Квон Џин Јанг побарал од вработен да му купи лек повеќе од 30 пати, од 2020 до 2022 година.

Фатени преку пораки во апликацијата за разговор

 

Обвинението на Квон Џин Јанг дека им наредил на своите вработени да купуваат нелегални дроги, од кои едно е докажано со скриншот од неговиот разговор со кратки пораки со неговите вработени како што следува: 

Извршниот директор Квон Џин Јанг : „Мојот лек е завршен“.
Вработен : „Утре имам термин во болница“.
Извршниот директор Квон Џин Јанг : „Еј…“
Вработен : „Да?“
Извршниот директор Квон Џин Јанг : „Донесете ми кутија Cass Light (пиво) и 10 шишиња Jinro (алкохол).
Вработен : „Од болницата велат дека не можат да испраќаат рецепти во аптека освен ако не поминале преку телефонска проверка. Сега ќе одам со менаџерот А бидејќи попладнето ќе биде заглавено“.
Вработен : „Потрошив 13.200 KRW (околу 156 илјади Rp.) на лекови“.

Од разговорот погоре, се сомнева дека Квон Џин Јанг им наредил на своите вработени да му купуваат дрога во големи количини и на подолг временски период. Покрај тоа, лековите се набавени и без лекарски рецепт. 

Прописи за купување лекови во Јужна Кореја

 

Познато е дека дејствијата што ги презема Квон Џин Јанг го прекршуваат законот во Јужна Кореја. На едно лице му е забрането да купува или зема лекови за други луѓе ако тоа не е наменето за него.

Дополнително, регулативите во Јужна Кореја исто така нагласуваат дека едно лице ќе биде казнето ако препише лекови за пациент кој не е присутен. Освен ако пациентот е несвесен или медицински неспособен. 

Сепак, законот, наводно, бил изменет во 2020 година за да им овозможи на старателите на пациентите да земаат рецепти за пациентите поради СОВИД-19.

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies