Роберт Дауни Џуниор тврди дека студиото Марвел немало нула вера во Iron Man да стане успешен

Regiana Adela
0

Роберт Дауни Џуниор стана синоним за филмскиот универзум на Марвел, толку многу што кога ќе размислите за франшизата вредна милијарда долари, веднаш на ум ви доаѓа името Iron Man. Но, за време на раните фази на сега-колосалниот имот, тоа не беше случај и за Марвел, претворањето на Тони Старк, херој од Б-листата во стриповите во главен лик беше огромна коцка.

Исто така, не помага тоа што јавната перцепција за Дауни во тоа време не беше толку добра со оглед на неговите минати контроверзи. На крајот на краиштата, тоа беше ризик што се исплатеше многу време и успехот на првиот филм на Iron Man лансираше франшиза што го издржа тестот на времето.

Зборувајќи за инхибициите на студиото, за време на „Попладне со Роберт Дауни Џуниор“ од еснафот на режисери на Америка. настан (преку Крис Гарднер од Холивуд репортер ), пионерот на MCU се наврати на наследството на Iron Man и како тие некако очекуваа дека ќе пропадне.

РДЈ се присетува: „Друга приказна со целосен круг. Ја заменив мојата претходна опсесија со опсесија за оваа улога и ја добив - и да не заборавиме, Фавро беше тој што притискаше за мене, но знаеше дека мора да игра политика или ќе го направи нема никаква моќ да се движи напред. Потоа продолживме со лансирање на историска серија на она што сега е филмски универзум со [Џон] Фавро и јас во суштина ја правиме нашата верзија на високобуџетен филм за постариот [Роберт Дауни]. Со сите шаблони на еден жанр филм, со наша намера да го направиме што е можно попродажлив“.

Дауни додаде дека студиото првично не верувало во потенцијалот на благајните на проектот. „Па, мислам пред се, не многу луѓе мислеа дека Iron Man ќе има отворен викенд или ќе направи многу од било што.

hsga hsga hsga hsga hsga

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies