Сите списоци со песни со моторна пила, уметници, Spotify и повеќе!

Regiana Adela
0

Обожавателите на Chainsaw Man му дадоа толку многу љубов на хорор анимето уште пред да излезе, а тимот што стои зад него изгледа посветен на испорачување на екстравагантна продукција која вклучува различна песна за крај секоја недела. Значи, еве список на сите песни за крај на Chainsaw Man , изведувачи, информации за Spotify и повеќе!

Човек со моторна пила што завршува песни

1. Моторна пила Крв

Првата песна за завршување на Chainsaw Man е насловена Chainsaw Blood сега кога Денџи е хибрид помеѓу човек и ѓавол до крајот на епизодата.

Како таков, тој ќе може да се опорави пиејќи крв, што ќе ја направи оваа песна соодветна веднаш по неговата прва трансформација.

Можете исто така да го погледнете видео клипот за Крв со моторна пила на официјалниот канал на YouTube на студиото MAPPA .

Еве дел од стиховите на оваа динамична песна што одговара на новиот живот на Денџи како насловен човек со моторна пила:

Дури и брзата толпа е лесна и може да пукне
Паушална гледна точка што ја добивам кога плачам
Моето срце пумпа толку силно што сум толку лут
дека заборавам да го свртам синџирот
Сакам да удавам се
и го слушаат само звукот на моторот
Смај сега 'Рѓосано црно
КРВ со моторна пила...

2. Преостанато време

Втората крајна тема со моторна пила Човекот е насловена Времето лево . За оние кои ја следеле приказната само до епизода 2, овој наслов може да изгледа совршено невин.

Сепак, за оние кои знаат повеќе, постои потенцијал за интересни предзнаци. На крајот на краиштата, ловците на ѓаволи не се најдолговечните луѓе.

Еве дел од стиховите на песната:

Досадно е да врескаш и да те изедат
Денови од кои не можам да се откажам, да станеме храна и да се загадуваме
пак не знам уште колку време ми преостанува, а не можам да станам
Лакрималните жлезди на рефлексот на 'рбетниот мозок се благодарни ако пеете со матен глас...
3. Хаватари 2-Оку Сенти

За третиот крај имаме динамична, но малку морничава песна која навистина добро се вклопува со страшниот Bat Devil, како и двосмислениот крај на епизодата.

Песната е повеќе вибрации отколку текст, но еве приближен превод на најинтересните:

Ѓаволската песна,
Звукот на ѓаволот
Леле, колку добро дете
Кој е ловецот?
Кој е демонот?
О... Затворен на парчиња
Ова собра спасена горчина
Само за тебе, за тебе
Го презентирав
Ние сме неодвикнати деца со крв
кои немаат каде да живеат
Текстот погоре е олицетворение на двосмислената позиција на Денџи и Пауер на рангирањето на Јавната безбедност.

И двајцата се поврзани со светот на ѓаволите на вистински начин; Денџи е хибрид , а Пауер е ѓавол, но ниту полн ѓавол, ниту полн човек.

Сепак, тие се вработени да ловат ѓаволи, односно свој вид. И ако престанат да го прават тоа, буквално немаат „каде да живеат“ бидејќи Макима вети дека ќе ги истреби ако престанат да ги следат нејзините наредби.

ybg ybg ybg ybg ybg ybg ybg

 

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies