Кој е најсилниот во семејството Spy x? Лоид наспроти Јор

Regiana Adela
0

Во Spy x Family , Loid Forger доби задача да формира лажно семејство за неговата мисија. Но, без да знае, Ања е телепат , а Јор тајно е атентатор . Лоид се соочи со Јор кога таа претходно беше пијана, што резултираше со мала лузна на неговото лице. Дали ова значи дека Јор е посилен од Лоид? Кој е најсилниот во Spy x Family ?

Дали Лоид тогаш беше само неподготвен? Ако двајцата имаат уште една средба, дали Лоид може да победи против Јор?

Како можеше да победи против Лоид

Од самиот почеток, многупати се покажа дека Јор има натчовечка сила , можеби поради фактот што таа е атентатор од светска класа.

Таа го докажала тоа во многу наврати, како на пример кога клоцала автомобил и го натерала да скршне и да удри во столб; кога удри тениско топче и го распарчи; и кога таа пијана го удрила Лоид и го онесвестила.

Згора на тоа, таа е исто така позната како неуништлива. Кога ја прегази автомобил, се чинеше дека ништо не и се случило. Крварела, но успеала веднаш да се опорави.

Таа е вешти и во употреба на оружје со краток дострел. Заедно со нејзината огромна брзина, нејзините непријатели никогаш нема да ја забележат додека работата не заврши.

Ако не е вклучена подготовка и се заснова само на чиста сила и издржливост, Јор дефинитивно ќе победи против Лоид.

Тоа го има направено двапати и се покажала супериорна во однос на силата, со оглед на тоа што тој не бил подготвен.

Како Лоид можеше да победи против Јор

Може да стане поинаква приказна доколку има подготовка и планирање. За разлика од Јор, Лоид е брилијантен планер и манипулатор. Тој може да ги искористи слабостите на Јор, како нејзиниот брат или дури и Ања, за да ги игра картите во негова корист. На крајот на краиштата, тој е мајстор за маскирање и може да измами секого, дури и Јор.

Тој е вешт и за користење оружје на долги растојанија и може прецизно да ги погоди своите цели од далеку. Ова се покажа многу пати за време на неговите различни шпионски мисии низ серијата.

Понатаму, неговите стратегии се непогрешливи бидејќи тој секогаш има резервен план за секое можно (и невозможно) сценарио.

vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa vgdsa

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies