Ловец x Хантер ја запира неделната серијализација поради здравствени проблеми на Јошихиро Тогаши

Regiana Adela
0

Хантер x Хантер сега е на неодредена пауза. Мангата, која неодамна продолжи со нови поглавја, ќе ја прекине својата неделна серијализација бидејќи креаторот Јошихиро Тогаши продолжува да се занимава со здравствени проблеми.

Ловец x Хантер ја запира неделната серијализација
Претходно минатата недела, Weekly Shonen Jump објави дека следното поглавје на Hunter x Hunter нема да биде објавено во бројот 4-5 на списанието. Во соопштението се потврди дека објавувањето на поглавјето 401 е сè уште неодлучено и дека мангата повеќе нема да добива неделна серијализација поради здравјето на Јошихиро Тогаши.

„Што се однесува до објавувањето на мангата, поглавје 401 и потоа, разговаравме со Тогаши за неговата здравствена состојба, и како резултат на тоа, решивме да го објавиме Хантер x Хантер во формат различен од неделната серија“, се вели во соопштението .

„Тогаши-Сенсеи ќе продолжи да ги пишува следните поглавја, а Одделот за уредување ќе продолжи да го поддржува до завршување на мангата. Конкретните датуми и методи на објавување ќе бидат објавени во идните изданија на Неделен шонен скок “, се заклучува во соопштението.

Кога ќе се врати Хантер x Хантер?
Во овој момент, на Јошихиро Тогаши ќе му треба повеќе време пред да може да го заврши поглавјето 401. Иако Hunter x Hunter ќе престане со неделната серијализација, мангата може да се објавува секоја недела или месечно.

Засега, Weekly Shonen Jump сè уште не го објави новиот формат на објавување за Hunter x Hunter .

Претходно во мај, Јошихиро Тогаши создаде сметка на Твитер за да објави дека Hunter x Hunter добива четири нови поглавја. Оттогаш, тој стана најследен мангака на платформата за социјалните медиуми и Тогаши споделуваше ажурирања за мангата. Сепак, тој беше значително отсутен од Твитер во изминатиот месец. Последниот твит на Тогаши, кој беше објавен во ноември, потврди дека завршил со Поглавје 400.

Hunter x Hunter Chapter 401 сè уште не доби официјален датум на објавување. Останете во тек за повеќе ажурирања за оваа приказна.

rdk rdk rdk

 

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies