Датум и време на издавање, 2. сезона, епизода 2, Академијата The Misfit of Demon King Academy

Regiana Adela
0

Наскоро ќе започне битка на интелектот во 2-та епизода на Академијата The Misfit of Demon King Academy 2 сезона!

Анос Волдигоад го прифаќа предизвикот на Зиек Озма и е подготвен за дуелот на интелектот. Еве сè што треба да знаете за The Misfit of Demon King Academy сезона 2, епизода 2 , вклучувајќи го датумот и времето на објавување и повеќе!

Првата епизода започна со флешбек од пред 2.000 години кога Големиот дух Рено го следеше барањето на Анос да се упати кон замокот на кралот на демонот Десгалде.

На нејзиниот пат, таа беше запрена од Нусгалија, кој се нарекуваше Татко на небесните богови.

Подоцна, Нусгалија ја искористил својата магија во обид да ја направи Рено мајка на новото божјо дете.

Рено силно се спротивстави и му кажа на Носгалија дека можеби е од божјиот клан, но таа не може да му дозволи да се сретне со неа.

Токму кога Нусгалија била подготвена да го нападне Рено, се појавил Анос и се соочил со Ноусгалија кој бил изненаден кога го видел Демонскиот крал на тиранијата.

Тој му рекол на Анос дека бог одлучил да го уништи Демонскиот крал на тиранијата и наскоро ќе видат наредба со која тој ќе го убие.

Откако ја победи Нусгалија, Анос му наложи на својот доверлив сојузник, Шин Регалија, да го заштити Рено по секоја цена.

За да ја запре војната, Анос сакал да ги изолира сите видови еден од друг.

Тој им рекол на Херојот Канон, Божицата на Создавањето Милиција, и на Рено дека треба да постават ѕидови помеѓу Пеколното Царство, Царството на духот, Небесното царство и човечкото царство.

Анос додаде дека мора да инсталираат врата што нема да се отвори најмалку 1.000 години.

Херојот Канон се согласил да му верува на Анос во неговиот план да стави крај на големата војна.

Назад во сегашноста, Анос се врати на академијата каде што се сретна со Елен, Ксиа и Маја. Тој, исто така, се обедини со Саша и Миша Некрон.

Во училницата, наставникот, Мену Историја, претстави двајца студенти на размена по име Зешија Бјанка и Елеоноре Бјанка.

Сепак, неколку студенти беа вознемирени од вклучувањето на новите префрлени студенти.

Мену објасни дека Диего ја планирал војната и побарал од студентите да се смират.

Таа подоцна го претстави Ердомаид Дитиџон како нов учител во домашната соба за класот.

Ердомаид беше претставен како еден од четирите темни кралеви кој е исклучително моќен.

Потоа им се обратил на студентите и дури ги нарекол неуки бидејќи не знаат ништо за тоа што се случило пред 2.000 години.

Тој додаде дека Авос Дилевиа бил лажниот крал на демонот. Неколку студенти се спротивставија и Ердомаид покажа на вистинската инкарнација на кралот на демонот, Анос.

Ердомаид продолжи дека Авос е лажно име смислено да го погреши Азешион. Тој изјави дека сега нема потреба да се крие вистинскиот крал на демонот.

Тој дури спомна дека седумте постари демонски императори го потврдиле овој факт.

Ердомаид го повикал Анос пред часот и ги замолил учениците да се поклонат пред вистинскиот крал на демонот.

Во меѓувреме, Анос, кој тивко го набљудуваше говорот на Ердомаид, изјави дека Дилхаде во моментот е мирен и дека нема потреба од демонски крал на тиранијата.

Подоцна, Ердомаид откри дека тој бил реинкарнација на небесниот Отец Бог Нусгалија, па дури и повредувал некои студенти.

Ердомаид објави дека новото божјо дете е предодредено да го убие Демонскиот крал кој бил во академијата.

Одеднаш, Анос го прободел Ердомаид во градите пред да може да им наштети на учениците.

На друго место, сојузниците на Анос започнале истрага за да го лоцираат Божјото дете кое било присутно во академијата.

Кон крајот на епизодата, сите пријатели и добронамерници на Анос беа нападнати од силите на Четирите зли кралеви.

ngc ngc ngc ngc ngc ngc ngc ngc

 

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies