Последната од нас епизода 2 уништи уште еден рекорд на гледаност на HBO

Regiana Adela
0

The Last of Us Episode 2 докажува дека серијата е на добар пат да биде огромен успех за HBO

The Last of Us Episode 2 беше навистина соодветно продолжение на неверојатната премиера на адаптацијата на серијата во живо и сега е дел од историјата на HBO. Само што беше потврдено дека втората епизода урна уште еден рекорд на гледаност на мрежата.

Според новиот извештај од Нилсен, кој е поткрепен со податоци од прва страна од Дискавери на Ворнер Брос, 2-та епизода „Последната од нас“ донесе 5,7 милиони гледачи низ HBO и линеарните телевизиски преноси во САД (преку TheWrap ). Ова ја зголемува гледаноста за 22% од премиерата и додава еден милион гледачи во споредба со епизодата 1. HBO исто така посочува дека ова е „најголем раст на публиката од 2-та недела за оригинална драмска серија на HBO во историјата на мрежата“.

Ова не треба да биде огромно изненадување со оглед на тоа што Епизодата 1 предизвика интерес за адаптацијата на серијата со 77-минутен вовед за Џоел, Ели и светот на Кликерите. Премиерата беше толку интригантно вовед што луѓето имаа огромни очекувања од следната епизода. За среќа, Infected испорача и отиде подалеку, ефикасно држејќи ги гледачите на работ од нивните седишта. Непотребно е да се каже дека The Last of Us е на добар пат да стане едно од најголемите ТВ серии во историјата и ние сме тука да уживаме во секоја епизода.

Втората епизода „Последниот од нас“ беше отворена со поглед на првиот ден од епидемијата што се случува во Џакарта во 2003 година, а на отворањето беше прикажана индонезиската ѕвезда Кристин Хаким како професор по микологија, која потврдува дека не постои лек за инфекција со кордицепс. Во епизодата, исто така, беше откриено како Тес умира откако беше заразена , нешто што се случи надвор од екранот во оригиналната видео игра.

Ова не треба да биде огромно изненадување со оглед на тоа што Епизодата 1 предизвика интерес за адаптацијата на серијата со 77-минутен вовед за Џоел, Ели и светот на Кликерите. Премиерата беше толку интригантно вовед што луѓето имаа огромни очекувања од следната епизода. За среќа, Infected испорача и отиде подалеку, ефикасно држејќи ги гледачите на работ од нивните седишта. Непотребно е да се каже дека The Last of Us е на добар пат да стане едно од најголемите ТВ серии во историјата и ние сме тука да уживаме во секоја епизода.

Втората епизода „Последниот од нас“ беше отворена со поглед на првиот ден од епидемијата што се случува во Џакарта во 2003 година, а на отворањето беше прикажана индонезиската ѕвезда Кристин Хаким како професор по микологија, која потврдува дека не постои лек за инфекција со кордицепс. Во епизодата, исто така, беше откриено како Тес умира откако беше заразена , нешто што се случи надвор од екранот во оригиналната видео игра.

hsbv hsbv hsbv hsbv hsbv hsbv hsbv hsbv hsbv hsbv

 

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies