Аватар 5 се префрла од Пандора во дистописка земја

Regiana Adela
0

Неизбежното осамнува во франшизата Avatar бидејќи земјата наскоро ќе ги краси екраните во Avatar 5 за Na'vi. Додека Avatar 3 , за кој е потврдено дека е наречен Avatar: The Seed Bearer , треба да излезе следната година, Џејмс Камерон не губеше време на снимање на некои сцени однапред и една од нив се случи да стигне до петтата (веројатно последната ) филм од франшизата Аватар.

Првиот филм „Аватар“ и „ Аватар: Патот на водата“ беа сместени во Пандора, каде што живеат племињата Нави. Сепак, продуцентот на Аватар, Џон Ландау, претходно се задеваше дека Нејтири и другите Навис наскоро ќе бидат запознаени со животот на земјата, а тоа е во Аватар 5. Во едно неодамнешно интервју за Empire , Ландау ја опишува временската рамка за тоа како Земјата гледа на точка каде што Нејтири и Нави ќе добијат увид во првобитната татковина на Џејк Сали. Во продолжение погледнете го неговиот целосен цитат:

„Има пренаселеност и исцрпување на нашите природни ресурси што го отежнуваат животот“, рече Ландау, „Но, не сакаме да прикажеме мрачна слика за тоа каде оди нашиот свет. Филмовите се исто така за идејата дека можеме да го промениме курсот“.

Со оглед на неговата навремена порака за нашата сегашна околност со пандемијата што е во тек, се чини веројатно дека, слично како и претходните филмови, и петтиот филм „Аватар“ зрачи со надеж за своите гледачи. Според Ландау уште во декември 2022 година, кога ја потврдил заплетот на „ Аватар 5 “, филмот ќе ја прикаже „сопоставувањето“ меѓу двете планети:

„И како што имаме што да научиме од Пандора, ликот на Нејтири има што да научи и од луѓето на Земјата“, рече Ландау, „Луѓето на Земјата кои го убија нејзиното семејство, луѓето на Земјата кои и го уништија домот“.

bxf bxf bxf bxf bxf bxf bxf bxf bxf bxf

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies