Aniplex обвинет за лошо менаџирање од поранешен персонал по одложувањата на Ниер и Ајакаши

Regiana Adela
0

Со неколку аниме како NieR: Automata Ver1.1a и Ayakashi Triangle кои најавуваат неопределено одложување, некои режисери на аниме го обвинија Aniplex за лошо управување .

Иако одложувањата на анимето не се толку нови, многу фанови беа фатени кога повеќе серии на неодредено време беа одложени за краток период.

Речиси сите овие доцнења се рече дека се предизвикани од зголемување на инфекциите со СОВИД-19 кај персоналот на секое шоу, иако се чини дека има повеќе од тоа само COVID, како што споменаа некои режисери на аниме.

Директорот на аниме зборува против Aniplex

За почеток, директорот на SaeKano , Канта Камеи, сподели неколку интересни твитови на неговиот личен профил на Твитер по одложувањата на анимето NieR: Automata и Ayakashi Triangle .

Тој конкретно спомна како веќе го известил продуцентот на Aniplex за неговата загриженост околу поставувањето ново аниме во зимската сезона.

Тоа е затоа што многу членови на персоналот може да се изгорат, а да не зборуваме дека Лунарната Нова година во февруари значи дека има многу аутсорсирани кинески аниматори на одмор.

Сепак, овие коментари наводно биле отфрлени.

Додека аниме шоуата сè уште примарно се работи од членови на персоналот со седиште во Јапонија, повеќето од денешните големи наслови не можат да се завршат навреме, ако не за аутсорсинг аниматори од други земји како Кина.

Според изгледот, неодамнешниот лунарен новогодишен празничен период и огромниот скок на СОВИД во Кина значеа дека производството на неколку тековни аниме наслови не може да продолжи .

Со оглед на ова, има смисла дека одложувањата се обвинуваат за тековниот скок на СОВИД.

Иако врз основа на коментарите на поранешниот персонал, тоа не е единствената причина за одложувањата.

Неправилно управување со Aniplex: Зошто се одложуваат насловите на аниме во зима 2023 година

Дури и пред неодамнешните одложувања за зимата 2023 година, директорот на Sword Art Online , Томохико Иту, веќе спомна лошо управување со производството во Аниплекс во интервју за списание.

Таму, Иту рече дека Аниплекс работи на премногу наслови истовремено. Во комбинација со високите стандарди за квалитет на компанијата, постојат студиа за анимација кои не можат да ги задоволат барањата.

Ова резултираше со аниме емисии да се пренесат на A-1 Pictures. Поради ова, некои наслови на A-1 Pictures се одложуваат подолго време.

Земете го на пример Lycoris Recoil , аниме што требаше да биде објавено во есен 2021 година.

Се разбира, не секоја емисија е засегната од ова. Demon Slayer е постојано добар поради времето и парите што се вложуваат во него, како и стручноста на персоналот на серијата.

За жал, не на сите аниме проекти им се дадени исти ресурси.

Бидејќи сè уште нема временска рамка за враќање на неодамна одложените емисии, веројатно е дека дискурсот за нефер практики во индустријата за аниме ќе продолжи и во наредните недели.

dnjc dnjc dnjc dnjc dnjc dnjc dnjc dnjc dnjc dnjc

 

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies