Војна на ѕвездите: лошата група продуценти ја објаснуваат врската на шоуто со други серии од „Војна на ѕвездите“.

Regiana Adela
0

The Bad Batch воведува елементи од канонот на Star Wars кои ќе влијаат на нив.

2023 ветува целосна спакувана содржина на Star Wars за да ги нахрани фановите. Како што започнува првиот квартал од годината, втората сезона на Star Wars: The Bad Batch ќе биде премиерно прикажана на Disney+. Во пресрет на Војните на клоновите, Bad Batch се фокусира на прикажување на приказната за бунтовните клонови. Во својата најнова сезона, има намера да го продолжи патувањето на круните војници низ империјата по распадот на Републиката. Bad Batch обезбедува информации поврзани со навиките за универзумот на Star Wars, а продуцентите на серијата објаснија како.

Продуцентите на Bad Batch, Џенифер Корбет и Бред Рау, објаснија за ComicBook.com како го поврзуваат нивното шоу со другите приказни сместени во универзумот на Star Wars. Шоуто е сместено помеѓу Војните на клоновите и граѓанските војни, додавајќи нов изглед на теренот во животите на клоновите по редот 66. Со оглед на тоа што Star Wars опфаќа голем универзум, креаторите на Bad Batch прецизно се погрижија нивните шоуто би се усогласило со другите проекти на франшизата за да се обезбеди соодветно влијание бидејќи малата промена во The Bad Batch може да има брановидни ефекти на други емисии.

„Онаму каде што сме во лошата група, малку е рано во ерата на Империјата што сме доволно далеку од Оби-Ван и Андор“, објасни Корбет. „Но, тоа не значи дека некои од приказните што ги не влијаеле на тие серии. Знаете, навистина се потпираме на, знаете, Групата за приказни на Лукасфилм, која е со нас секогаш кога имаме конференции за приказни, и тие коментираат за приказните ако некои скршнуваат на територија што може да влијае на други работи кои се или во развој или во моментот се прават, свесни сме за тоа. Тоа е навистина повеќе соработка и само да се увериме дека ги раскажуваме најдобрите приказни без да влијаеме на другите работи што доаѓаат“.

Star Wars: The Bad Batch претставува лик кој носи ист костум како и доктор Першинг на Мандалоријан , што навестува потенцијална врска со Мандалоријан. Иако серијата нема да има премногу врски со Андор или Книгата на Боба Фет , воведува елементи од канонот на Војна на ѕвездите што ќе влијаат на нив. Втората сезона на Bad Batch, исто така, ветува дека ќе нурне подлабоко во животите на клоновите кои се опоравуваат од Нарачката 66. Ова веројатно ќе има ефект врз Ahsoka , претстојната програма на Star Wars, фокусирана на Ahsoka Tano. Таа го помина најголемиот дел од својот живот во пресрет на нарачката, така што сè што ќе воспостави Star Wars: The Bad Batch ќе има огромно влијание врз нејзиниот наратив.

Корбет, исто така, ја изрази својата благодарност за изградбата на шоуто. „Секогаш кога ќе добиете група креативци во соба, секој има инспирација од различни работи. Така што навистина се тркала топката додека зборуваме за следната серија епизоди, работи што би сакале да ги видиме, работи кои би можеле да бидат забавни и што ги отвораат очите на Омега и лошата група кон различни џебови на галаксијата и што е се случува таму и не прави светот да се чувствува толку мал бидејќи е огромен универзум. Така можеме да одиме на различни места, да имаме различни вибрации. Но, да, има неколку филмски инспирации, но повторно, мислам дека ја прави втората сезона многу еклектична и тоа е она кон што се стремевме“.

rlq rlq rlq rlq rlq rlq rlq rlq rlq rlq

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies