Студио Гибли ќе продава билети за тематски парк на меѓународни обожаватели

Regiana Adela
0

Навивачите надвор од Јапонија наскоро ќе можат да купат билети за паркот Гибли на почетокот на 2023 година.

Додека беше отворен во ноември, само јапонските државјани можеа да обезбедат билети за паркот Гибли во последните два месеци. Сега, сепак, беше откриено дека Џибли Парк наскоро ќе започне да продава билети и на меѓународни навивачи .

Фановите на Studio Ghibli наскоро ќе можат да купат билет за паркот според официјалното соопштение.

Беше откриено и кога билетите ќе бидат достапни за резервација и како фановите можат да ги набават.

Отворање на тематски парк Гибли

Паркот Џибли беше најавен уште во ноември 2017 година и тоа е само втора атракција на тема Студио Гибли заедно со музејот Гибли во Митака, Токио.

По долго исчекување, паркот беше отворен на 1 ноември. За време на отворањето беа достапни само три локации за посета. Тука спаѓаат Големото складиште на Гибли, Ридот на младоста и шумата Дондоко.

Овие тематски области се засноваат на специфични филмови од Studio Ghibli, вклучувајќи ги Spirited Away , My Neighbor Totoro и Whisper of the Heart .

Со оглед на огромната популарност на Студио Гибли во Јапонија, билетите за паркот беа брзо купени веднаш штом беа достапни.

Побарувачката за билети беше толку голема што тие беа пуштени преку систем на лотарија, што значи дека само среќните фанови можеа да ги посетат.

Додека Јапонија конечно ги отвори своите граници за туристи на почетокот на октомври 2022 година, меѓународните посетители не можеа да се приклучат на лотариите за билети за паркот Гибли. Тоа е затоа што овие лотарии бараа јапонски кредитни картички за да влезат.

Ова е за разлика од системот за Музејот Гибли, каде што ограничен број билети беа достапни за купување од меѓународни посетители.

Ghibli Park: Како да купите билети на меѓународно ниво

Конечно, туристите кои доаѓаат во Јапонија ќе добијат шанса да купат билети во 2023 година.

Како што е најавено на веб-страницата на Ghibli Park, навивачите можат да купат билети почнувајќи од 10 јануари 2023 година, во 14:00 часот JST (9 јануари во 21:00 часот по Пацифичко време).

Сепак, имајте предвид, билетите за паркот Гибли се сè уште ограничени, така што овие меѓународни резервации се датирани од 15 март до 30 април 2023 година.

Ова значи дека не можете да купите билети на 10 јануари и да посетите порано од 15 март.

Плус, нема гаранција дека ќе можете да купите билети со оглед на тоа што нема информации за бројот на резервации што ќе бидат достапни.

Веб-страницата исто така споменува дека меѓународната продажба на билети ќе има постепено ширење. Ова значи дека обожавателите ќе мора редовно да ја проверуваат страницата доколку сакаат да обезбедат резервации за 2023 година.

Паркот Гибли е во Нагакуте, Аичи, Јапонија. Неговиот најблизок голем град е Нагоја, град кој е оддалечен час и половина од Токио со Шинкансен.

sey

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies