Карпата Боки! Фановите ја нарушија ѕвездената локација во реалниот живот, побараа да престанат да ја посетуваат

Regiana Adela
0

Карпата Боки! Од обожавателите се бара да се воздржат од посета и нарушување на реалниот живот Starry.

Иако првата сезона на серијата можеби е завршена, фандомот на Боки е сè уште доста активен, особено во Јапонија. Меѓутоа, неодамна, од фановите беше побарано да престанат да ја посетуваат карпата Боки! локации во групи, конкретно реалниот живот Ѕвездена куќа .

За време на прикажувањето на шоуто, многу обожаватели почнаа да одат на аџилак на локациите прикажани во анимето. Иако ова за жал резултираше со прекини во работењето на некои претпријатија.

Локации од реалниот живот на Bocchi the Rock!

Боки карпата! е сместен првенствено во Шимокитазава (или скратено Шимокита), трендовски кварт во Токио кој е најдобро познат по своите винтиџ продавници за облека, кафулиња и места со жива музика.

Дури и пред премиерата на серијата, Шимокита веќе беше позната како жариште за трендовските луѓе.

Поради експлозијата на популарноста на Боки , областа неодамна забележа уште повеќе посетители. Но, овој пат, обожавателите на аниме се собраа во областа.

На пример, ѕидот каде што Кесоку Бенд ја одржа својата фотосесија е заснован на реален мурал што се наоѓа веднаш до парк.

Главната улица која води до Ѕвездената жива куќа беше посетена и од многу обожаватели. И, се разбира, станицата Шимокитазава е уште една локација што ја посетија многу фанови.

Освен што се прикажува во анимето, тоа е главната порта кон соседството.

Иако можеби најпосетуваната локација е Shelter live house која служи како основа за Starry во анимето.

И покрај различното име, Шелтер изгледа речиси исто како Стари, од скалите што водат до самата внатрешност.

Навивачите на Боки побараа да се воздржат од посета на Live House

Бидејќи Шелтер не е големо место за музика во живо, тој не е изграден за да го прими Боки карпата! аџии. Поради ова, нивните операции навидум беа нарушени од желните фанови кои сакаат да видат една од локациите со потпис на анимето.

Како одговор, Боки карпата! Официјалниот профил на Твитер објави соопштение во кое ги замолува навивачите да се воздржат од нарушување на работата на местото.

Поточно, во соопштението се бара од навивачите да се воздржат од гостувања во групи, да го блокираат патот или да прават врева.

Исто така, се замолуваат обожавателите да не предизвикуваат непријатности за клубовите за музика во живо и другите објекти во околината.

Конечно, од навивачите се бара да купат билети за куќите во живо за да можат да доживеат настапи во живо наместо едноставно да ја третираат областа како туристичка атракција.

Со ова, еве се надеваме дека навивачите на Боки кои одат на овие аџилак ќе се однесуваат за да не добијат целосно забрана за посета.

gjgc gjgc gjgc gjgc gjgc gjgc gjgc gjgc gjgc gjgc

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies