Дали Денџи некогаш ќе ја отвори вратата во човек со моторна пила?

Regiana Adela
0

Секогаш беше пред него, но дали Денџи некогаш ќе ја отвори вратата во Chainsaw Man?

Chainsaw Man можеби не е мистериозна манга серија, но Тацуки Фуџимото јасно стави до знаење дека сака неговата публика да има дел од неа. Мистеријата се врти околу вратата која често се појавува пред Денџи , чекајќи тој да ја отвори. Со тоа што е кажано, дали Денџи некогаш ќе ја отвори вратата во Човекот со моторна пила ?

Денџи стана титуларен човек со моторна пила откако склучи договор со Почита, ѓаволот со моторна пила .

Тој на крајот беше регрутиран под специјалната дивизија на Макима заедно со Пауер и Аки за да ги уништи ѓаволите од секаков вид.

Предупредување за спојлер: Подолу има спојлери за мангата Chainsaw Man .

Што се случува со вратата во човек со моторна пила?

Вратата претставува интригантна точка на заплетот во Човекот со моторна пила за Денџи. Најпрво се појавува на почетокот на серијата и продолжува низ Човекот со моторна пила , Дел 1.

Разбирливо, многу читатели на манга се прашуваат што се случува со чудната врата што Денџи постојано ја гледа во своите соништа.

Во реалниот живот, вратите во соништата претставуваат портал, кој служи како влез или излез во зависност од преференциите на поединецот.

Метафорично, вратите можат да претставуваат или ќорсокак или нов почеток што има директно влијание врз нечиј живот.

Во случајот на Денџи, вратата пред него претставува затворска казна предизвикана од неговите минати сеќавања на насилство, траума и злоупотреба.

Што е најважно, ако Денџи не може да ја помине таа врата, нема да може да продолжи понатаму и да прифати кој е навистина.

Што има зад вратата?

Во Човекот со моторна пила , најлошата детска тајна на Денџи е скриена зад вратата. Ја открива вистината за неговото минато и како останал сирак.

Тој се разоткри пред да им се придружи на Пауер и Аки како ловец на ѓаволи за да ги подмири долговите на неговиот татко со јакузата.

Кога умрел неговиот татко, Денџи се вели дека бил оптоварен со огромен долг од 38.040.000 јени.

Понатаму, Денџи бил принуден да работи како цивилен ловец на ѓаволи за да го отплати долгот на неговиот татко, бидејќи работата плаќа најмалку 300.000 јени по ѓавол.

Сепак, не му е доволно да продолжи да живее пристоен живот. За да го отплати својот долг, Дењи мораше да го продаде својот бубрег за 1,2 милиони јени, една од неговите топки за 100.000 јени и десното око за 300 јени .

За жал, јакузата кај која работеше Денџи го гледаше само како глупак кој ќе прави што и да му кажат.

Тие, исто така, го намалија надоместокот на Денџи под минимумот поради неговиот заем, камата, плаќања и препораки за провизија.

Како резултат на тоа, Денџи бил принуден да продолжи да живее во сиромашните квартови, јадејќи само едно парче леб дневно.

Тој стана толку осиромашен што не може да си дозволи да купи џем за леб. Уште полошо, му недостигаат средства да плати за датуми.

Овој начин на живот влијаеше на него со текот на времето. Така, кога на Денџи му била дадена шанса да го промени својот живот, тој веднаш ја искористил без да размисли.

Дали Денџи некогаш ќе ја отвори вратата?

Во Chainsaw Man , Денџи ја отвори вратата откако Макима го убеди да го стори тоа.

Вратата го води Дењи до неговите несакани спомени; оние кои ги чувал толку долго за да продолжи да живее.

Откриено е дека таткото на Денџи починал не затоа што си го одзел животот, туку затоа што бил убиен.

Неговиот татко станал пијаница и алкохоличар кој бил на работ да го убие Денџи, оставајќи му на Денџи друг избор освен да го убие својот татко во самоодбрана.

Како резултат на тоа, јакузата ја прикрила смртта на неговиот татко како самоубиство за нивна лична корист.

Тие немаше да можат да го наплатат долгот на таткото на Денџи ако неговата смрт не беше прогласена за самоубиство.

Макима, исто така, придонесе за вината на Денџи со вклучување на смртта на Аки и Пауер на списокот.

На крајот на краиштата, Денџи го уби Аки. Да не зборуваме дека Денџи ја отвори вратата за Пауер, што ја чинеше Пауер живот во рацете на Макима .

Во текот на својот живот, Дењи ја заклучуваше вратата толку цврсто што заборави што е реално, а што не.

За да продолжи да живее, Денџи ги турна своите спомени зад вратата во Човекот со моторна пила.

bcqh bcqh bcqh bcqh bcqh bcqh bcqh

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies