Стаклен кромид: Рајан Џонсон ја откри избришаната сцена од пост-кредитите на Мона Лиза

Regiana Adela
0

Една од најшокантните работи за Glass Onion: A Knives Out Mystery беше судбината на Мона Лиза. Сепак, се чини дека сцената после кредитот речиси ја спасила озлогласената слика од целосно уништување. Ријан Џонсон штотуку сподели како изгледаше правењето на сцената со Мона Лиза и откри дека сцената по заемот се обидела да поправи сè.

Во Стаклен кромид , милијардерот Мајлс Брон ја позајми Мона Лиза од Лувр и ја има познатата слика во својата палата. Иако сликата се претпоставува дека е безбедна во посебен случај, Хелен Бренд успеала да го уништи стаклениот кромид заедно со Мона Лиза.

Непотребно е да се каже дека Мона Лиза беше важен дел од целата приказна, но во еден момент, Рајан Џонсон се обиде да ја спаси од целосно уништување. За време на разговорот со Empire , режисерот откри дека тие снимиле пост-кредитска сцена со Беноа Блан на Даниел Крег кој ја проверувал безбедноста на сликата.

Снимивме и малку кода што решивме да не ја користиме, при што Блан на телефон зборува француски и добива мала потврда за „ах, оуи, оуи, мерси“ и се сече во канцеларија во Лувр каде што е вистинската Мона Лиза. со чуварите кои велат „добро, вратете се на работа“. Но, тоа влече удар, ми се допаѓа што вистинската слика се уништува во филмот“, рече Џонсон.

Како што се испоставува, сликата користена во филмот на прво место била предодредена да биде уништена. Џонсон сподели како Мона Лиза била пресоздадена во филмот и условите зад нејзиното создавање.

„Добивме многу талентиран, локален белградски уметник да ја рекреира Мона Лиза и беше невообичаено да ја имам на снимање“, рече тој. „Не го сфатив ова, но ако добиете ваква рекреација, мора да ги уништите кога ќе завршите со снимањето, ако тоа е познато уметничко дело. Всушност, мора да се документирате како го палите платното поради фалсификат пазар“.

Џонсон изјавил дека уништувањето на Мона Лиза може да ги вознемири луѓето, но наведе класична комедија со друга позната слика .

„Сцената во Бин каде што ја уништува „Мајката на Вистлер“ е една од најсмешните сцени во кинематската историја, па мислев дека ќе се извлечеме со ова. Таа сцена е толку добра“, рече тој.

mcrf mcrf mcrf mcrf mcrf mcrf mcrf mcrf mcrf mcrf

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies