Дали Кравен Ловецот е посилен од Спајдермен? Истражување на историјата на стрипот за одговори

Regiana Adela
0

Да, Кравен ловецот е посилен од Спајдермен , барем врз основа на официјалните рејтинзи за моќност на Марвел (Крејвен е на 6, Спајди на 4).

Но, поважното прашање што треба да го поставите е: Може ли Кравен ловецот да го победи ѕидниот ползач?

Во овој пост, ќе се нурнеме длабоко во историјата на стрипот за да добиеме некои одговори. На патот, ќе го испитаме потеклото, моќта и способностите на ловецот Кравен за да откриеме како овој лик останал еден од најиздржливите непријатели на Спајди.

Вистинското име на Кравен Ловецот е Сергеј Кравинов. Тој е руски супернегативец кој го направи своето деби во стриповите во изданието „The Amazing Spider-Man“ број 15 во 1964 година.

Ловецот Кравен го доби своето име поради неговата светска репутација како ловец на големи дивеч. И тој не е само обичен ловец на дивеч. Тој не користи огнено оружје или лакови и стрели, наместо тоа претпочита да ги користи своите голи раце.

Создаден само неколку години откако Spider-Man дебитираше во стриповите на Marvel, Kraven the Hunter многумина го сметаат за еден од најголемите непријатели на Web-Slinger.

Како основачки член на злобната супергрупа Sinister Six , Кравинов не е само познат негативец на Спајдермен, туку и лошо момче кое им предизвика многу проблеми на другите ликови на Марвел, како Black Panther , Venom (повеќе за нивните битки подоцна, ние ветување), па дури и X-Men .

Кои се моќите и способностите на Кравен ловецот?

Ловецот Кравен поседува натчовечки физички способности. Тој има зголемена брзина - може да спринтува до 60 милји на час за кратки истегнувања. Тој е исто така посилен од обичните спортисти (може да крене и до два тона). Покрај тоа, тој има вертикален скок од околу 20 стапки.

Кравинов ги доби своите моќи со континуирано внесување напивка што ја смислил од мистериозните билки од џунглата.

Освен неговата физичка способност засилена со билки (што е слично на спортистот на олимписко ниво), тој има и зголемени сетила (вид, мирис и слух), кои добро ги користи кога следи и лови цел.

rkd rkd rkd rkd rkd rkd rkd rkd rkd rkd

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies