Џејмс Камерон го задева Darker Na'vi да биде претставен во Avatar 3

Regiana Adela
0

Avatar 3 ќе воведе поинаква страна на Na'vi.

„ Аватар: Патот на водата“ на Џејмс Камерон продолжува да го поставува рекордот минатата година, и со оглед на тоа што ова ја поставува границата за претстојните 3 филмови со „Аватар“, Камерон е решен да претстави повеќе ликови и региони на Пандора. Всушност, креаторот на Аватар се задева дека потемната страна на Na'vi ќе биде претставена во Avatar 3 .

Неодамна зборувајќи за 20 Minutes , Камерон детално објаснува што можеме да очекуваме на Avatar 3, задевајќи дека ќе има повеќе различни култури кои ќе бидат воведени, сумирајќи како приказ на „друг агол“ на Na'vi. Погледнете го целосниот коментар на Камерон подолу:

„[Во следниот филм, гледачите можат да очекуваат да видат] различни култури од оние што веќе ги прикажав. Огнот ќе биде претставен од „Луѓето од пепел“. Сакам да ги прикажам Нави од друг агол бидејќи досега ги покажав само нивните добри страни. Во раните филмови, има многу негативни човечки примери и многу позитивни примери на Нави“.

Во споредба со Avatar: The Way of Water , Avatar 3 е исполнет со лакови на приказната за претходно претставените ликови. Камерон го опишува како „начин да се постави маса пред да се послужи оброкот“.

„Во Аватар 3 ќе го направиме спротивното. Ќе истражуваме и нови светови, додека ја продолжуваме приказната за главните ликови. Можам да кажам дека последните делови ќе бидат најдобри. Останатите беа вовед, начин да се постави трпезата пред да се послужи оброкот. Но, очигледно, сè ќе зависи од тоа како ќе биде примен Аватар 2, доколку ја најде својата публика“.

Претходно, актерот од Spider, Џек Шампион, исто така водеше за тоа како „колективно“, франшизата „Аватар“ „секоја ќе биде подобра“ бидејќи ќе видиме повеќе региони на Пандора и повеќе вовед во нејзината култура, што кога актерот ќе го спореди со Аватар 2 , Avatar 3 па натаму ќе биде „уште подобар“.

„ Аватар 3 “ во моментов е закажана за објавување на 20 декември 2024 година.

Кои се претстојните филмови со аватар?

„ Аватар “, хит филмот на Џејмс Камерон, го објави вториот филм од франшизата во декември 2022 година наречен „Патот на водата“.  Обожавателите пееја пофалби за вториот филм, што не тера да се радуваме на повеќе филмови за Аватар во иднина!

Еве се што знаеме за претстојните филмови со Аватар .

Првите два филма

Првиот сет на филмови со Аватар ја воспостави франшизата, заработувајќи лојални обожаватели кои беа возбудени да дознаат повеќе за Нави, Пандора и како луѓето успеале да живеат со нив преку Аватари

Аватар

Првиот филм „Аватар“ беше објавен на 18 декември 2009 година, а во него глумеше Сем Вортингтон како Џејк Сали, параплегичен поранешен маринец кој се приклучи на мисијата да отпатува на далечната планета Пандора откако неговиот брат беше убиен во грабеж.

Кога Џејк пристигнува во Пандора, дознава за плановите на една алчна корпорација да ги истера домородците на планетата, Нави, за да ја минираат нивната земја и да ги искористат природните ресурси на планетата. Џејк се согласува да им се придружи на Нави користејќи напредна технологија која му овозможува да живее како еден од нив преку Аватар, инфилтрирајќи се во племето за да собере интелигенција и да ја проучува културата на Нави. Тој соработува со воената единица во мисијата предводена од полковникот Кварч.

Џејк се поврзува со племето, доживува прифаќање и чувство на припадност со домородните жители на Пандора. Тој дури наоѓа љубов откако ќе се заљуби во убавата Нејтири (ја игра Зои Салдана). Кога полковникот турка да ја уништи планетата и целосно да ги избрка Навиите од нивниот дом, Џејк е принуден да застане како аватар со Нави за да ги заштити нив и нивната земја.

yywb yywb yywb yywb yywb yywb yywb yywb yywb yywb

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies