Џејмс Ган го задева првото ТВ шоу на DC во развој

Regiana Adela
0

Претходната година беше бурна за DC Studios, особено за Џејмс Ган и неговиот партнер, Питер Сафран, кои ќе ја дизајнираат новата ера на DC Universe. Бидејќи Ган полека ги открива своите планови за франшизата додека продолжува со нови ѕвезди и ликови, ко-извршниот директор исто така навести дека фановите можат да очекуваат нешто за ТВ сегментот на студијата.

За да ја започне новата година, Ган сподели на Твитер дека завршил една третина од процесот на пишување за првото ново ненајавено ТВ-шоу кое доаѓа во DC Universe. Иако тој не наведе повеќе детали за мистериозната серија, фановите веќе се возбудени и шпекулираат на кој херој или негативец ќе се фокусира претстојното шоу.

Ган првично објави дека ТВ-програмите и видео игрите директно ќе се поврзат со основната франшиза, иако театарските филмови ќе служат како столб на DCU. Овие ТВ проекти, кои најверојатно се наменети како содржина на HBO Max DC, ќе комбинираат акција во живо, 2D анимација и 3D анимација, што покажува дека новата администрација ќе има пристап до широк опсег на DC содржини.

Постојат неколку серии кои сè уште се во развој за HBO Max, како што е 2-та сезона на Ган за Peacemaker и спин-офот на Мет Ривс за Пингвин, иако ништо не е потврдено за нивниот статус по промената во менаџментот. Некои гласини, исто така, наведоа дека некои од емисиите планирани под претходното раководство на Ворнер Брос сепак би можеле да се направат и покрај масовното менување.

Гласините велат дека мистериозното ТВ-шоу може да биде претходно најавениот спин-оф на Peacemaker, кој треба да се фокусира на Аманда Волер, а Виола Дејвис ќе ја повтори нејзината улога. Variety известува: „Точните детали за заговорот се претежно под обвивка во овој момент, но изворите велат дека шоуто ќе се базира на изгледот на Волер на крајот од спинофот од серијата „Suicide Squad“ „Миротворец“.

Дополнително, во новото соопштение, финансискиот директор на Warner Bros. Discovery, Гунар Виденфелс, објави дека завршиле со откажување на филмови и серии и дека сега се обидуваат да го развијат бизнисот, кој, како што претходно беше објавено, ќе ги вклучи плановите на Gunn и Safran за DCU.

„Поминавме малку време за да се увериме дека го направивме тоа правилно. За некои од насловите најдовме нови домови на друго место. Затоа ова траеше шест или седум месеци. Но, мислам дека дојдовме до одлични решенија и што е најважно, завршивме со тоа поглавје“. гласеше соопштението .

hsxd hsxd hsxd hsxd hsxd hsxd hsxd hsxd hsxd hsxd

 

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies