Edens Zero Manga го започнува финалниот лак

Regiana Adela
0

Мангата Edens Zero сега е на својот последен лак, како што е откриено во новото издание на Weekly Shonen Magazine.

Додека обожавателите со нетрпение ја очекуваат втората сезона на серијата, беше откриено дека мангата Edens Zero сега е на својот последен лак . Ова значи дека крајот на серијата е на хоризонтот.

Серијата што влегува во последниот лак беше најавена во комбинираното 4-то и 5-то издание на Weekly Shonen Magazine кои беа објавени минатата недела.

Соопштение на Хиро Машима

Завршувањето на Edens Zero сè уште не е објавено, но фер е да се каже дека можеме да очекуваме да го видиме неговото финале некаде во следната година или така. Ова го означува и крајот на уште една ера за неговиот творец, Хиро Машима.

Додека Edens Zero е голем хит, Машима напиша други, веројатно уште поголеми хитови. Пред неговата последна серијализација, Машима работеше на Fairy Tail , фантастичната авантуристичка манга серија која е една од најпродаваните манга наслови на сите времиња.

Fairy Tail е популарна серија ширум светот, исто така во голема мера благодарение на адаптацијата на аниме серијата од A1 Pictures што се емитуваше од 2009 до 2019 година.

Иако пред оваа серија, Машима работеше и на друга најпродавана манга серија со наслов Rave Master . Како Fairy Tail , Rave Master има продадено милиони копии низ целиот свет и исто така е адаптиран во ТВ аниме.

Најновото дело на Машима започна со серијализација во 2018 година и моментално е во 24 тома.

Иако може да го заврши своето прикажување малку порано во споредба со неговите претходни големи шонен дела, Edens Zero сè уште е успешен, особено затоа што има популарна адаптација на аниме.

Што значи ова за анимето Edens Zero

Првата сезона на анимето „ Edens Zero “ во два колоа ги опфати првите 69 поглавја од мангата. Ако следната сезона ќе опфати приближно ист број поглавја, тоа би требало да значи дека сезоната 2 ќе опфати до Поглавје 140.

Со оглед на тоа што мангата сега е долга преку 220 поглавја, сѐ уште има повеќе од доволно изворен материјал за трета сезона.

Дури и ако Edens Zero сега е на својот последен лак, мангата најверојатно ќе има содржина вредна повеќе од една сезона. Со оглед на ова, манга-крајот не треба да ги загрижува љубителите на анимето.

Се разбира, ќе треба да почекаме и да видиме дали овој претстоен крај на мангата ќе влијае на анимето на некој начин. Она што можеме со сигурност да го кажеме е дека Edens Zero Season 2 ќе има премиера во април 2023 година.

bzqg bzqg bzqg bzqg bzqg bzqg bzqg bzqg bzqg bzqg

 

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies