Iron Man го повикува Marvel за користење на референци од Star Wars

Regiana Adela
0

Една од најзабележителните работи што филмовите и ТВ емисиите можат да ја направат во модерното време е упатување на слична сцена што се случила во популарната и иконична референца на поп културата и една од тие референци речиси секогаш се случува да биде Star Wars . Во овој случај, Марвел исто така сака да прави референци за Star Wars . Со оглед на тоа што Стен Ли работеше на неколку стрипови од „ Војна на ѕвездите “, веројатно го отежнуваше излегувањето од неговиот систем, па зошто да не направите некои од референците на страниците на Марвел?

Во Invincible Iron Man Vol. 5 #1 од Гери Дуган и Хуан Фригери, панелите го прикажуваат Тони Старк со свесност дека Марвел треба повторно да размисли за понатамошното упатување на Star Wars. Проверете го панелот подолу, според ScreenRant :

Старк се пријавил себеси, велејќи слична реплика од Хан Соло во епизода IV на Star Wars : „Можеби не изгледа многу, но го има онаму каде што е важно“. Додека Хан Соло коментираше за Милениумскиот сокол, Старк ја споредуваше зградата во Њујорк што ја поседуваше со зградата на „ Одмаздници “ и неговата стара мансарда, кои ги загуби во стриповите. Заедно со ова е обидот на Старк да се оддалечи од потпирањето на референците, накратко, тврдејќи „безвременски“ идентитет за Марвел, наместо тоа.

Вклучувањето на Стен Ли во „Војна на ѕвездите“ можеби беше ограничено, но остана значајно. Всушност, тоа е она што донесе многу MCU идеи на масата. Некои од примерите се мачката на Капетан Марвел наречена Chewie наспроти Chewbacca од Star Wars , и не заборавајте дека во фаза 2 од MCU има отсечени раце во секој филм, во врска со The Empire Strikes Back .

Можете да ги фатите сите ваши омилени од Star Wars достапни за пренос на Disney+.

mdres mdres mdres mdres mdres mdres mdres mdres

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies