Распоред за издавање на Manga Manga со моторна пила: Кога ќе излезат новите поглавја?

Regiana Adela
0

Бидете во тек со новите поглавја Chainsaw Man Part 2 со распоредот за издавање на мангата.

На прв поглед, Човекот со моторна пила изгледа како само уште една манга. Сепак, читателите ќе потврдат дека мангата на Тацуки Фуџимото е нешто посебно. Ако сакате да бидете во тек со најновите поглавја, распоредот за издавање манга на Chainsaw Man Part 2 ќе се погрижи да не пропуштите ниту еден момент.

Човекот со моторна пила првпат беше објавен во Weekly Shonen Jump во 2018 година. Оттогаш, има собрано преку 100 поглавја и повеќе тома Човек со моторна пила .

Во текот на трката на Chainsaw Man , хит-мангата освои мноштво награди и признанија. Сега е една од најпопуларните манга наоколу, а со адаптација на аниме, нејзината популарност само ќе се зголемува.

Распоред за издавање на Манга на моторна пила

Моментално е закажано објавување на Chainsaw Man неделно, а новите поглавја од манга се намалуваат секој вторник.

Првото поглавје од Дел 2 , поглавје 98, беше објавено во среда, 13 јули 2022 година. Бидејќи поглавјата се објавуваат рано во Јапонија, повеќето меѓународни читатели можат да пристапат до серијата во вторник, благодарение на разликите во временската зона.

Откако се врати дел 2, распоредот се преврте помеѓу неделен и двонеделен - поглавјата беа објавувани на секои две недели во поголемиот дел од август и септември.

Сепак, распоредот на манга на Chainsaw Man сега се врати на неделен на конзистентна основа. Се разбира, можеби ќе сакате да внимавате на промените во иднина, но во моментов изгледа како неделна серија.

Можете да ги прочитате најновите поглавја на Chainsaw Man бесплатно преку услугата Shonen Jump на Viz или на MANGA Plus.

Дали Chainsaw Man Part 2 ќе се издава неделно или двонеделно?
Пред објавувањето на Chainsaw Man Part 2 , се шпекулираше дека серијата може да го промени распоредот за издавање поради промена на платформите.

Мангата „ Човек со моторна пила“ првично беше објавена во „Неделен шонен скок“ . Како резултат на тоа, се издаваа нови поглавја неделно за списанието. Ќе имаше повремени паузи, но ова беше вообичаениот распоред за серијата.

Додека Chainsaw Man првично беше објавен во Weekly Shonen Jump, Дел 2 е објавен во Shonen Jump+, онлајн алтернатива.

Иако Shonen Jump+ го нема публицитетот на оригиналното списание, објавувањето онлајн доаѓа со свои предности за Фуџимото. Има помалку ограничувања за неговата работа, и во однос на количината и, потенцијално, на распоредот.

Многу серии на Shonen Jump+ имаат нередовно закажување, при што некои серии излегуваат двонеделно или неделно со закажани паузи. Има неколку серии кои пристигнуваат на Shonen Jump+ месечно.

Фуџимото претходно изјави во интервјуа дека смета дека неделните изданија на манга се „премногу интензивни“. Затоа, не би било изненадувачки ако Chainsaw Man Part 2 продолжи да се движи помеѓу неделните и двонеделните распореди за издавање, особено кога се емитува и анимето.

Ако има понатамошни промени во распоредот за издавање на Chainsaw Man , ќе ја ажурираме оваа страница.

bzyu bzyu bzyu bzyu bzyu

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies