НФЛ се однесува на страшната ситуација што резултираше со одложување на „MNF“ на Билс-Бенгал

emalia
0

 Финалето од 17-та недела во понеделник помеѓу Бафало Билс и Синсинати Бенгалс требаше да биде еден од најголемите натпревари во сезоната досега. На крајот на краиштата, и двата клуба на АФЦ се меѓу фаворитите за освојување на Суперболот и требаше да се судрат во афера во ударниот термин што имаше легитимни влогови во плејофот - вклучувајќи го и носителот број 1 на конференцијата и титулата на АФЦ Север - - виси на конец.


Околу половина четвртина го добивме тоа. Тоа беше се додека Билс сејфијата Дамар Хамлин не пропадна на теренот со 5:58 преостанати во првата четвртина по ударот на Бенгалецот Ти Хигинс.


Хамлин (24) доживеа срцев удар по ударот со отчукувањата на срцето повторно на теренот, објавија Билс во соопштението во вторникот рано наутро. Хамлин првично стана по играњето, но потоа падна на теренот и побара итна медицинска помош. Тој беше долу на земја неколку минути пред да биде пренесен со брза помош во Медицинскиот центар на Универзитетот во Синсинати.


Во соопштението подоцна во понеделникот вечерта, лигата забележа дека Хамлин е во критична состојба.Страшната повреда на Хамлин доведе до тоа двата тима да заминат во соблекувалната по дискусијата меѓу главните тренери Шон Мекдермот и Зак Тејлор на теренот. Нешто после 22 часот. ЕТ (приближно еден час по колапсот на Хамлин), НФЛ објави дека натпреварот е одложен.


Лигата потоа одржа конференциски повик со извршниот потпретседател за фудбалски операции на НФЛ, Трој Винсент и извршниот потпретседател за комуникации Џеф Милер, за време на кој тие го детализираа процесот што доведе до одложување и неколку други ажурирања. Еве некои од најзначајните случувања од конференцискиот повик:


Нема ажурирање за статусот на играта: Милер додаде дека тие исто така нема да пренесуваат никакви ажурирања за дали/кога оваа игра ќе продолжи, ниту логистиката зад игрите закажани за Бафало и Синсинати во 18-та недела.


Винсент рече дека ниту главниот тренер ниту некој играч не зборувал за продолжување на натпреварот (h/t NFL Media): „Навистина се работеше за Дамар... Видете, никогаш не сум видел нешто слично, па веднаш ми продолжи капата на играчот“.


Винсент негираше дека НФЛ предложи период од пет минути за загревање по колапсот на Хамлин што беше спомнат на преносот (h/t CBS Sports NFL Insider Џонатан Џонс): „Не сум сигурен од каде дојде тоа. Искрено, немаше временски период за загревање на играчите Искрено, единственото нешто што го прашавме беше [судијата] Шон [Смит] да комуницира со двајцата тренери за да се увери дека имаат соодветно време во соблекувалната за да разговараат за тоа што чувствуваат дека е најдобро. Така што, не сум сигурен од каде дојде тоа, петминутни загревања. Никогаш не ми падна на ум лично и јас бев тој -- и велам дека не треба да бидам себичен -- туку тој што комуницираше со комесарот Никогаш искрено, никогаш не ни паѓаше на ум да се загрееме за да продолжиме со играњето. Тоа е смешно. Тоа е бесчувствително. И тоа не е место каде што треба да бидеме.


НФЛ слушаше преку микрофонот на судијата додека тој зборуваше со двајцата тренери за враќање во соблекувалната (h/t NFL Media): „Беше течно и работите се менуваа од минута во минута... Емоциите беа исклучително високи. Беше многу нестабилна ситуација“.Винсент за Зак Тејлор и Шон Мекдермот (h/t NFL Media): „Ги пофалувам двајцата тренери. Тешка е ситуацијата да се вратиш во соблекувалната и да погледнеш 53 мажи и да се обидеш да ги смириш луѓето. Беше очигледно на Телефонот, емоциите беа екстремно високи. Тоа беше многу нестабилна ситуација.


Планови за патување на Билс: Винсент рече дека Билс се враќаат во Бафало во понеделник навечер, но некои играчи избираат да останат во Синсинати за да бидат во близина на Хамлин.

yggdf yggdf yggdf yggdf yggdf yggdf yggdf yggdf yggdf yggdf yggdf yggdf yggdf

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies