One Piece Film: Red е филм со најголема заработка во Јапонија за благајните за 2022 година

Regiana Adela
0

One Piece Red доминираше на јапонскиот бокс-офис во 2022 година, станувајќи филм со најголема заработка оваа година.

Праведно е да се каже дека најновиот филм One Piece е огромен хит бидејќи беше откриено дека One Piece Film: Red е официјално филмот со најголема заработка во 2022 година на јапонскиот бокс офис , победувајќи ги сите други големи филмски изданија на годината.

Како што беше откриено во неодамнешниот извештај, One Piece Red се најде на врвот на јапонскиот бокс офис со заработка од 18,78 милијарди JPY или околу 141,6 милиони американски долари.

Заедно со врвот на овогодинешниот бокс-офис, One Piece Film: Red , исто така, стана еден од јапонските филмови со најголема заработка на сите времиња.

One Piece Film: Red е на врвот на јапонските филмови со најголема заработка на годината

One Piece Film: Red беше многу очекуван филм поради многу причини, а една од нив е тоа што беше објавен како прослава на 25-годишнината од франшизата.

Исто така, помогна и тоа што во голема мера го прикажуваше омилениот пират на обожавателите, Шанкс.

Покрај тоа што е филм со најголема заработка во Јапонија, One Piece Red се издвојува меѓу другите филмови на годината и по тоа што е мјузикл.

Филмот содржи целосни песни и танцови броеви од Ута благодарение на нејзиниот пеачки глас, Адо .

За споредба, еве ги петте најдобри домашни филмови на јапонскиот бокс офис за цела 2022 година:

One Piece Film: Red
Џуџутсу Кајзен 0
Сузуме но Тоџари
Детектив Конан: Невестата на Ноќта на вештерките
Кралство 2: До далечни земји
Веднаш зад последниот One Piece филм е Jujutsu Kaisen 0 , уште еден многу очекуван аниме филм од добро познатата франшиза на шонен.

На третото место е Suzume no Tojimari , најновиот филм на Макото Шинкаи , еден од најпопуларните современи режисери на аниме.

Интересно е да се забележи дека првите четири филмови во Јапонија се сите аниме филмови. Единствен исклучок е Kingdom 2 , филм во живо.

mdft

 

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies