Може ли She-Hulk да го победи Hulk? Објаснети моќите на Ше-Хулк

Regiana Adela
0

Ше-Хулк го имаше своето деби во живо во серијата „ Ше-Хулк: Адвокат на законот на Марвел“ во кинематографскиот универзум Дизни+ во 2022 година, со Татјана Маслани (со славна црна сираче ) која го толкува ликот.

Иако е популарен лик на Марвел сам по себе, на She-Hulk можеби ќе и треба некој вовед, особено за обожавателите на MCU кои ја познаваа само како роднина на Брус Банер.

Па која е Ше-Хулк? Кое е нејзиното потекло? Кои се нејзините моќи? Колку е силна таа? Може ли да го победи Хулк? Ајде да дознаеме!

Што е потеклото на She-Hulk?

Вистинскиот идентитет на Ше-Хулк е Џенифер Волтерс . Пред да ги добие своите овластувања, Волтерс беше адвокат за кривична одбрана во Њујорк.

За време на посетата на Брус Банер , таа беше застрелана од послушниците на криминалниот бос Николас Траск, кој сериозно се дружеше со таткото на Волтерс, шерифот Вилијам Морис Волтерс.

Бидејќи Волтерс бил критично ранет и имал потреба од трансфузија на крв, Банер решил да и биде крводарител. За време на процесот на трансфузија на крв, комбинацијата од гама-зрачената крв на Банер и сопствениот гнев на Волтерс ја трансформираа во Ше-Хулк за прв пат. И точно на време – луѓето на Траск се појавија во болницата за да ја завршат работата. За нивна жал, работата стана позелена и поголема.

Како таа-Хулк е поврзана со Халк?

Џенифер Волтерс и Брус Банер се први братучеди. Мајката на Џенифер, Елејн Банер Волтерс (која почина кога Џенифер беше само тинејџерка), беше сестра на таткото на Банер, Брајан Банер.

Како братучеди, Џенифер и Брус ја делат истата крвна група, па оттука и компатибилноста на Брус како крводарител за Џенифер.

Кои се моќите на Ше-Хулк?

Како резултат на трансфузија на крв гама-зрачена. Ше-Хулк стекна моќ слични на Хулк. Овие моќи вклучуваат суперсила, издржливост, брзина/агилност и туѓинска издржливост.

Колку е силна Ше-Хулк?

Кога ќе се трансформира, таа може да стане од жена од 5'10'' и 150lb во бегемот од 6'7" и 700lb, додека ја носи препознатливата мускулатура со зелена кожа слична на неверојатниот Hulk 's .

Како и нејзината братучетка, Ше-Хулк поседува натчовечка сила што може да го зголеми лутината што таа станува. Таа, исто така може да стане значително посилна преку апсорпција на зрачење. Преку физичко тренирање во нејзината нормална човечка форма, таа исто така може да го зголеми нивото на силата на She-Hulk.

Благодарение на асистенција од Небесниот Есон, нејзината веќе застрашувачка моќ подоцна се зголеми, изедначувајќи ја или надминувајќи ја онаа на другите моќни суперхерои како The Thing на Fantastic Four и Captain Marvel.

tbhf tbhf tbhf tbhf tbhf tbhf tbhf tbhf tbhf tbhf

 

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies