Оригиналниот убиец на тетка Меј во Spider-Man: No Way Home Revealed

Regiana Adela
0

По петгодишен мандат во Марвел кинематографскиот универзум во кој играше втора виолина пред Тони Старк и Одмаздниците, Питер Паркер конечно се зацврсти како свој човек во Spider-Man: No Way Home , кој веројатно е најдобриот филм во Homecoming . трилогија.

Слично како и секој филм, продукцијата на Marvel Studios и Sony Pictures доживеа неколку преработки на патот, и додека она што го добивме како прилично солиден филм за суперхерои наполнет со акција и услуга на обожаватели, излезе дека тие променија еден елемент од приказната на филмот што искрено би имало повеќе смисла од наративна гледна точка.


Концептниот уметник Фил Лангоне откри на Инстаграм дека во раниот нацрт за No Way Home првично се гледа дека тетка Меј умре од рацете на повратникот Мистерио за кој сите претпоставуваа дека е мртов во Spider-Man: Far From Home . Лангоне дури ја објави приказната која на крајот беше отфрлена од причини што не ги откри.

Сега кога дознаваме за ова, ме тера да посакам Марвел и Сони само да тргнат со нивните првични планови за лакот на тетка Меј, бидејќи очигледно, пологично би имало Мистерио да биде тој што ја уби саканата личност на Петар. Но, претпоставувам дека тие навистина сакаа да го воспостават Green Goblin на Вилем Дефо како главен негативец на филмот, иако тој не споделува историја со верзијата на веб-slinger на Том Холанд.

И да бидеме искрени, вмешаноста на Дафо во филмот беше уште една носталгија како и сè друго во филмот, така што е прилично збунувачки како таквите како Мистерио мораа да излезат настрана.

aedh aedh aedh aedh aedh aedh aedh aedh

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies