Непослушен пес го откри прекрасното Uncharted 4 велигденско јајце во The Last of Us епизода 2

Regiana Adela
0

Нема сомнеж дека The Last of Us се покажува како верна адаптација на видео играта, но има некои интересни (и апсолутно прифатливи) промени од изворот. На пример, епизодата 2 всушност содржи суптилно велигденско јајце на друг наслов на непослушен куче Uncharted 4: A Thief's End !

Во „Последната од нас“ епизода 2, се открива дека Тес била касната од Кликер и иако Ели потврдила дека светулките работат на лек, таа знае дека ѝ се ближи крајот. Кога Кликерите ја напаѓаат Државната куќа, Тес го принудува Џоел да ги одведе Ели кај Бил и Френк и останува зад себе за да ги спречи заразените да ги следат. Нејзиниот план е да ја крене во воздух целата зграда така што ќе запали бензин со запалката и иако и се прикачува Кликер , Тес успева да ја запали.

Беше напнат момент, па разбираме дали не сте се фокусирале толку многу на запалката. Сепак, Naughty Dog сака фановите да обрнат внимание бидејќи тоа беше одлична референца за друга видео игра.

"UNCHARTED фанови: Дали запалката на Тес од синоќешната епизода на #TheLastOfUs изгледаше познато? Направена е според запалката на Сем Дрејк од UNCHARTED 4: A Thief's End!" гласи твитот .

Така е, повеќето од нас не сфатија дека само видовме речиси идентичен реквизит инспириран од Uncharted 4 . Сепак, никој не треба да се обвинува за пропуштањето на велигденското јајце бидејќи е тешко да не се налути додека ја гледаш таа сцена.

Последната од нас епизода 2 го смени начинот на кој Тес е убиена со тоа што Кликерите ќе нападнат наместо да ја натераат да се спушти во пламенот од огнено оружје против FEDRA . Тоа беше добредојдена промена која потврди колку опасни може да бидат заразените, а истовремено обезбедувајќи поемотивен излез за ликот на Ана Торв.

The Last of Us Episode 2 е насловена Infected и сега се емитува на HBO Max.

vxh vxh vxh vxh vxh vxh vxh vxh vxh vxh

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies