Ченинг Тејтум се откажува од гамбитските надежи; Го обвинува Дизни за разочарувањето од X-Men

Regiana Adela
0

Пред универзалното купување на Фокс од страна на Дизни во 2019 година, студиото имаше голем број проекти на X-Men во развој, кои на крајот беа конзервирани. Меѓу тие филмови е самостојниот филм „Гамбит“ во кој Ченинг Тејтум ќе ја преземе улогата на експлозивниот мутант.

Според Тејтум, стекнувањето на имотот на Фокс од страна на Дизни ги попречило неговите шанси некогаш да ја добие топката за неговиот наводен проект X-Men . Зборувајќи со Vanity Fair (преку ComicBook ), 42-годишната ѕвезда открива дека додека сè уште разговара со Marvel за потенцијално приклучување на MCU, тој признава дека се откажал од своите надежи да го игра Gambit на големиот екран.

Волшебниот Мајкѕвездата вели: „Се проголта во Дизни преку Марвел кога го купија Фокс и на крајот, само мислам дека тонот на филмот што сакавме да го направиме беше многу далеку од она што тие сакаа да го прават - или, знаете, можеби Тие сакаат да видат како го прават тоа со нас или без нас. Се јавуваме одвреме-навреме, но мораме духовно, емотивно и ментално да го оставиме тоа да оди.

Иако ќе беше интересно да се види интерпретацијата на Ченинг на саканиот мутант, неговиот конзервиран филм Гамбит не би го нарекол пропуштена шанса. Лично, тоа не е нешто поради што би изгубил сон, едноставно затоа што отсекогаш сум мислел дека тој не одговара на ликот.

Како што рече, се надевам дека тој на крајот ќе добие дел од MCU и судејќи според неговата жешка серија од доцна, има добри шанси Кевин Фајџ да забележи.

Зборувајќи за мутантите, Дедпул 3 треба да се појави во кината на 8 ноември 2024 година.

wadg wadg wadg wadg wadg wadg wadg wadg wadg wadg

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies