Збунетите жители на Охајо конфронтираат главен извршен директор на возот по време на градска средба на CNN за токсичната несреќа.

emalia
0

Жители на мала градина во Охајо чии животи беа прекинати откако воз со токсични хемикалии се превртеше таму претходно овој месец, ги притискаа врвните званичници за загриженостите поврзани со долгорочните здравствени проблеми и изразија недоверба средбата на CNN танхол во среда навечер.


На 5 февруари 2023, истражувачите на NTSB го спроведуваа оперативниот систем за безпилотни воздушни средства за возот на Норфолк Саутерн што се преврте околу East Palestine, Охајо.

Се очекува предварителен извештај за ударот да биде објавен денеска, откако помалку од 3 недели поминаа од токсичната превртеж на возот во Охајо.


По ударот на 3 февруари, вознемирените и фрустрираните жители на East Palestine го изненадија гувернерот Мајк ДеВин и извршниот директор на Норфолк Саутерн, Алан Шоу, со нивните главни загрижености вклучувајќи безбедност на воздухот и водата, напорите за чистење и дали хемикалите испуштени по ударот можат да имаат долгорочни здравствени последици на нивните семејства и деца - некои од нив велат дека уште се чувствуваат болни недели по огромниот превртеж.

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies