Фановите на MCU ги рангираат своите најдобри до најлоши филмови од фаза 4 по објавувањето на Ant-Man 3

Regiana Adela
0

Со почетокот на фазата 5 на Marvel со ненадежен почеток, фановите на MCU не можат да одолеат на нагонот да се потсетат на изведбата на Фаза 4 . на Твитер за да ги рангираат нивните најдобри до најлоши филмови од фаза 4 , при што го вклучуваат Ant-Man 3 и покрај тоа што е дел од фазата 5 на франшизата.

Корисникот на Твитер @conquercomics ги замоли своите следбеници да ги рангираат осумте најнови филмови на MCU и се чини дека одговорите се во спротивност со критиките на критичарите.

Честите одговори на обожавателите покажуваат дека Black Panther: Wakanda Forever , Spider-Man: No Way Home , и Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings се добро примени и рангирани на прво место, додека Black Widow , Eternals и Thor: Love и Тандер едногласно се натпреварува за долните места.

Ant-Man 3 доби негативни критики од критичарите за време на неговото објавување, со резултат од 48% Rotten Tomatoes, иако некои фанови имаат тенденција да не се согласуваат. И покрај преамбициозната премиса на мултиверзалниот Spider-Man: No Way Home , тој успешно го заработи одобрувањето и од критичарите и од обожавателите. И покрај тоа што го делат истиот терен, егзекуцијата на Ant-Man and the Wasp: Quantumania не успеа да предизвика возбуда кај мнозинството, што заработи мешан прием.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania ризикува со поставувањето на Quantum Realm и претставувањето на Џонатан Мејџорс како Канг Освојувачот. Сепак, ниту еден лик или линија на заплетот не понуди значителна промена до крајот на филмот. Филмот се потпираше на просечните визуелни ефекти и распространетата комедија во Квантуманија, но не даде повеќе причини да бидат значајни за фановите да му дадат место на врвот на нивната ранг-листа.

Имајќи предвид дека рангирањето на обожавателите секогаш се појавува секогаш кога MCU има нова понуда, режисерот на Doctor Strange, Скот Дериксон неодамна се осврна на списокот што ги рангираше филмовите на MCU од најлош до најдобар. „Го објавив ова бидејќи го става „Доктор Стрејнџ“ на #4. Инаку, има места на листата со кои прилично се согласувам и други со кои категорично не. Најзабележително, мислам дека „Црниот Пантер“ и „Капетан Америка: Првиот одмаздник“ се премногу ниски. – забележа тој.

Тој продолжи: „Ако постои еден филм на MCU што го сметам за „потценет“, тоа е First Avenger. Има една од најбогатите приказни за потекло и е еден од најубаво снимените филмови во целиот канон на Марвел... Втор до последен, но да, тоа е премногу ниско - ми се допаѓа Ant-Man“.

Ant-Man 3 има уште неколку недели во кината, па фановите се надеваат дека продолжението ќе добие повеќе поздравни коментари за да ги надмине лошите, особено оние од критичарите.

jmdr sdfhrd bfxn dsete cbfn

 

 

Publicar un comentario

0Comentarios
Publicar un comentario (0)

Trending Article Movies